Megvalósult programok

 • 13Ápr

  Adománygyűjtés

  Helyszín: Budapest, KöKi Terminál | 2022

  Adománygyűjtés a KÖKI TESCO előtt a háború elől menekültek támogatására. Köszönet a KÖKI BEVÁSÁRLÓKÖZPONT vezetésének, hogy lehetővé tették! Köszönet az adományozóknak, hogy segítették a menekülteket!

 • 24Jan

  2014 Magyar Élelmiszerbank Egyesület adományának osztása

 • 23Nov

  2013 Magyar Élelmiszerbank Egyesület adománygyüjtés

  Helyszín: Budapest, TESCO Extra Váci út | 2013

  Sikeresen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 256 helyszínen folyó hétvégi élelmiszergyűjtése: kétnapos akció során a lakosság 140 tonnányi tartós élelmiszert ajánlott fel a rászoruló családok számára, ami 47 tonnával haladja meg a tavalyi értéket. Az esemény jelentőségét hazai hírességek is felismerték, így Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Pokorny Lia, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra is hozzájárult adományával a CIB Bank főtámogatásával megvalósult kezdeményezés sikeréhez.

  Magyar Élelmiszerbank Egyesüle hivatalos honlap

 • 25Máj

  2013 Ezer Lámpás Éjszakája

  Helyszín: Budapest, Városliget | 2013

  Harmadszor csatlakoztunk az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvényhez, melyet az eltűnt gyerekek világnapja alkalmával szervez Kárász Róbert, a Tv2 műsorvezetője. A programmal a Magyarországon igen magas számban eltűnő - csellengő gyerekekre hívjuk fel a figyelmet. A programhoz kapcsolódik a "tejesdoboz" akció, aminek a keretén belül a dobozokon eltűnt gyerekek képei találhatók. Ennek a fontosságát felismerve a továbbiakban a Szentkirályi ásványvíz palackjain is fellelhetőek lesznek eltűnt gyerekek fényképei. A Liga elsődlegesen a prevenció és az utógondozás eszközrendszerével próbál segíteni.

  Ezer lámpás éjszakája hivatalos honlap

  A helyszínen készült fényképek: A képeket készítette: Kolba Vilmos

 • 09Ápr

  JÓTÉKONYSÁGI EST BERECZ ANDRÁSSAL

  Helyszín: Budapest, Erőművház | 2013

  2013. 04.09. 19 órai kezdettel tartottuk meg az erzsébetvárosi ERŐMŰVHÁZZAL közösen szervezett jótékonysági programunkat. Az est fővédnökségét Vattamány Zsolt Polgármester úr vállalta, elismerve ezzel a munkánk fontosságát. Nevében Szikszai Zsolt Alpolgármester úr mondott köszöntő beszédet.Az esten Berecz András Kossuth díjas mesemondó szórakoztatta a közönséget, nagy sikerrel. A sikerhez hozzájárult az előadást követő csendes, borozgatós kötetlen beszélgetés is. Köszönöm mindenkinek, aki jelenlétével, munkájával támogatta a rendezvény, hozzájárulva ezzel a sikeréhez!

  A helyszínen készült fényképek:

 • 04Febr

  Pál Ferenc - Segítő kapcsolatok

  Helyszín: Budapest, VII. ker. Wesselényi u. 17. I. em Díszterem | 2013. Febr. 04., Hétfő, 18-21 óráig

  Pál Feri Atya
  Mentálhigiénés szakember
  Segítő kapcsolatok
  Jelentkezés az oktatásszervezőnél.
  A jegy ára: 2500 Ft.
  Gyakorlatba való beszámíthatóság:10 óra

 • 25Máj

  2012 Ezer Lámpás Éjszakája

  Helyszín: Budapest, Városliget | 2012

  Másodszor csatlakoztunk az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvényhez, melyet az eltűnt gyerekek világnapja alkalmával szervez Kárász Róbert, a Tv2 műsorvezetője. A programmal a Magyarországon igen magas számban eltűnő - csellengő gyerekekre hívjuk fel a figyelmet. A programhoz kapcsolódik a "tejesdoboz" akció, aminek a keretén belül a dobozokon eltűnt gyerekek képei találhatók. Ennek a fontosságát felismerve a továbbiakban a Szentkirályi ásványvíz palackjain is fellelhetőek lesznek eltűnt gyerekek fényképei. A Liga elsődlegesen a prevenció és az utógondozás eszközrendszerével próbál segíteni.

  Ezer lámpás éjszakája hivatalos honlap

  A helyszínen készült fényképek:

 • 25Máj

  2011 Ezer Lámpás Éjszakája

 • 6-Dec

  2010 Angyalok erdeje

  Helyszín: Budapest, Felvonulási tér | 2010

  Az Angyalok Erdeje egy 500 feldíszített fenyőfából álló gyönyörű szép karácsonyfaerdő, melyet együttesen a köz- és a magánszféra hoz létre. Az esemény elsődleges küldetése a jótékonysági verseny, mellyel a cél az összetartozás és a szolidaritás erősítése. Ez olyanformán valósul meg, hogy az 500 karácsonyfát és a fához társuló prezentációs helyet 500 hazai vállalkozás vásárolhatja meg, díszítheti fel és választhat hozzá egy pártfogásra szoruló nemes ügyet. A látogatók ezekre a támogatandó ügyekre sms-ben szavazhatnak, a legtöbb szavazatott kapott nemes ügy, megkaphatja az 5 millió forintos fődíjat. Persze a maradék 499 fontos kérdés sem lesz elhanyagolva, hiszen a rendezvény ideje alatt a helyszínen „angyaltallérral” lesz lehetőség az adományozásra.

  Bizton állíthatom, hogy az Angyalok Erdeje egy olyan ünnepi szeretetteljes hangulatot ad majd Budapestnek, hogy a jólelkű népek az egy hónap alatt többször is a programjaik közé iktatják ezt a példaértékű jótékonysági és egyben szórakoztató eseményt. A szervezők mindent megtesznek a kellemes hangulatért, hiszen mindvégig ingyenes programok sora, koncertek, kulturális események színesítik az amúgyis igen látványos Angyalok Erdejét.

  Angyalok erdeje hivatalos honlap

 • 3-4Dec

  2010 Élelmiszer adománygyűjtés

  Helyszín: Dunakeszi Auchan áruház | 2010

  A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kötött együttműködési szerződésünk révén 2010 karácsonya előtt a Budakeszi Auchanban tartottunk adománygyűjtést, amit a IV. VII. VIII. XV. ker. lakosai között osztottunk ki. Szintén e szerződés keretein belül évente kétszer több tonna tartós élelmiszert osztunk szét a fent említett kerületekben, Idén is Gyermeknapi Bp. VIII. Bláthy Ottó u. Óvoda) illetve családos napi (Deák Diák Általános Iskola Bp. VIII. Köztársaság tér 3.) programban vettünk részt.

  A Magyar Élelmiszerbank, az Auchan, a rengeteg kedves adományozó, valamint az önkéntesek fáradhatatlan munkájának köszönhetően közel másfél tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a két nap alatt.

  Köszönjük a segítséget önkénteseinknek:

  Bőjte Zsófia, Farkas Hajnalka, Ferencz Csilla, Grisztel Katalin, Guth Géza, Hajdú Dóri, ifj.Jaksa János, Jaksa Jánosné, Kaiserné Tóth Erzsébet, Miklós Nikolett, Sági Imre, Sági Péter, Sáringer Margit, Urkom Kitti

  Önkénteseink beszámolója:

  Más nevében nem beszélhetek, de saját magam nevében elmondhatom, hogy a gyűjtés fantasztikus volt. Rengeteg jó szándékú emberrel találkoztam, beszéltem. Az a mérhetetlen kedvesség, amellyel adakoztak, hogy más családok asztalán is lehessen ünnepi ebéd. Gyerekek és nyugdíjasok egyaránt jöttek és adtak! Összefogásuknak köszönhetően néhány család nem éhezik Karácsonykor, a szeretet ünnepén. [Grisztel Katalin, önkéntes]

  A helyszínen készült fényképek:

 • 2010

  Korrepetálás kisiskolásoknak az Orczy Parkban

  Pótvizsgára felkészítést, korrepetálást tartottunk matematika, magyar nyelvtan és irodalom, fizika, földrajz, biológia és kémia tantárgyakból.

 • 2010-

  Iskolai agressziókezelés.

  VII. kerületi általános iskolák.

 • 2009-2010

  Drog prevenciós foglalkozások

  A foglalkozások újszerűsége abban rejlik, hogy az osztályok nemcsak a "klasszikus" drog prevenciós előadás sorozatot kapták, hanem a családi, párkapcsolati problémák kibontásán keresztül a konfliktushelyzetek csökkentését, ami segítséget adhat a megfelelő kapcsolati életre, ezáltal a felelős szülői magatartásra Budapest Vörösmarty Mihály Gimnázium (Bp, VIII.ker Horánszky u.) Budai Középiskola

 • 2005-2007

  Elítéltek integrálása a társadalomba

  A Büntetés végrehajtási Intézettel kötött együttműködési megállapodás révén egyesületünk különböző büntetés végrehajtási intézetekben (Tököl, Eger, Kozma utca, Venyige utca)a fogvatartottak részére integrálódást segítő programokat valósíthatott meg.

  Programunk célja a fogvatartottak önismeret, személyiség és kompetencia fejlesztése, frusztráció tűrésük növelése, és az agresszió kezelése volt. Ezeket. 40 órás tréningek keretén belül valósítottuk meg heti rendszerességgel.

  Foglalkozásokat úgy szerveztünk, hogy fő célja a szabadulásra való felkészülés és a családi kötődés megerősítése, minél hatékonyabban valósulhasson meg.